CBR

Om uiteindelijk je rijbewijs te kunnen halen, zal je eerst een paar examens moeten doen. Deze examens bestaan uit een theoretisch- en een praktisch gedeelte. Via de website www.cbr.nl kun je zien hoe deze examens geboekt kunnen worden. Ik zal je op deze pagina alvast een beetje wegwijs maken.


De Theorie Categorie B

Bij de (gratis) intakerijles krijg je van mij een theorieboek en een dvd met oefenexamens. Door zelfstudie kun je in je eigen tempo werken aan je studie van de theorie. Mocht je vragen hebben over de theorie dan kun je altijd bij mij aankloppen. Kom je er echt helemaal niet uit dan neem ik de tijd om samen met jou te kijken hoe we dat op kunnen lossen. Als je denkt genoeg geleerd te hebben ga je dat testen met de examen-dvd. Ben je overtuigd alles goed te kennen, kun je via de website van het CBR je eigen theorie-examen boeken.


De Praktijk Categorie B

Om een praktijkexamen te kunnen reserveren, zal je eerst een positief resultaat moeten hebben voor je theorie. Als je dat gehaald hebt, ben je verplicht om via de website van het CBR je rijschool te machtigen, zodat de rijschool jouw examen kan reserveren. De reservering gaat natuurlijk altijd in overleg met jou, zodat deze op jouw situatie afgestemd kan worden.

Om de rijschool te machtigen heb je in ieder geval een DigiD nodig. Met je inloggegevens van DigiD ga je naar de website van het CBR en klikt op mijn CBR. Dan log je in met je DigiD, waarna je het rijschoolnummer invult van de rijschool waar je lest. In het scherm komt, na het invullen van het rijschoolnummer, de naam van jouw rijschool tevoorschijn. Deze moet natuurlijk wel hetzelfde zijn als de rijschool waar je lest. Als je dit allemaal gedaan hebt, krijgen zowel de rijschool als jijzelf een bevestiging via mail dat de rijschool gemachtigd is, daarna kan jouw rijschool een praktijkexamen reserveren.


2TODRIVE

Sinds eind 2011 bestaat de mogelijkheid voor jongeren van 16,5 jaar om autorijles te gaan volgen. Vanaf 17 jaar kun je dan een praktijkexamen doen. Wat je hiervoor moet doen kun je allemaal teruglezen op de site www.2todrive.nl. Mocht je na het lezen van deze website nog steeds vragen hebben, help ik je natuurlijk graag.


Slagingspercentages

Autorijschool Joepie
Rijschoolnummer: 5057W8CBR 's-Hertogenbosch
Gemiddelde slagingspercentage 's-Hertogenbosch: 51-55%*
Aantal eerste examens
(1-5-2014)
Slagingspercentage
eerste examens
5 76-80%
CBR Berkel Enschot
Gemiddelde slagingspercentage Berkel Enschot: 46-50%*
Aantal eerste examens
(1-5-2014)
Slagingspercentage
eerste examens
tot 25 76-80%