Over mij

Joep van de Loo

Hallo, ik ben Joep van de Loo, eigenaar/directeur van autorijschool Joepie en tevens de enige instructeur binnen de organisatie. Ik ben geboren in 1962, gehuwd.

Na zestien jaar gewerkt te hebben in het beroepsgoederenvervoer, kreeg ik de behoefte meer thuis te zijn bij mijn gezin. Om toch verwant te blijven met de transportbranche besloot ik de opleiding tot rijinstructeur te gaan volgen. Na enkele jaren gewerkt te hebben als instructeur, merkte ik dat met name het menselijke aspect van dit beroep mij erg aansprak. Iedereen heeft namelijk zijn of haar eigen persoonlijkheid en wil ook als zodanig behandeld worden. Dit betekende voor mij een zoektocht om mij persoonlijk verder te ontwikkelen en zo betere resultaten te kunnen boeken met mijn leerlingen.

In eerste instantie ben ik gestart met de opleiding psychologie, maar omdat dit vaak veel te theoretisch was, heb ik een studie gezocht die meer aansloot bij de praktijk. Zodoende kwam ik uit bij een studie NLP (non-verbale communicatie), waarin ik uiteindelijk zowel de bachelor als de master met goed gevolg heb afgerond.

Ontwikkeling staat echter nooit stil, daarom ben ik momenteel bezig met zoeken naar weer een nieuwe studie om nog meer kwaliteit aan jou als leerling te kunnen bieden.

Werkwijze

Mocht je na het bekijken van deze website interesse krijgen in deze rijschool, kun je een gratis proefles aanvragen. Op de pagina contact vind je diverse manieren om dit te doen. Op het moment dat je een proefles aanvraagt, maken we eerst een afspraak bij jou thuis. We maken dan even kennis met elkaar en vervolgens ga ik kijken welke vaardigheden van autorijden je al bezit en laat ik je wat opdrachten uitvoeren. Naar aanleiding hiervan stellen we een plan van aanpak op. Je kunt dan de keuze maken uit een pakket met verschillende opties of losse lessen en krijgt dan gelijk te horen wat het gaat kosten. Op de pagina prijzen krijg je alvast een idee van hoe het kostenplaatje eruit ziet. Vervolgens kun je besluiten of je er wel of niet mee akkoord gaat.

De lengte van de lessen bij deze rijschool bedraagt anderhalf uur. Je hoeft geen andere leerlingen op te halen en/of thuis te brengen: ik kom je bij jou thuis ophalen en zet je ook weer thuis af, daarna ga ik naar de volgende. Het praktijkexamen wordt aangevraagd, zodra we er beiden het vertrouwen in hebben, dat je kan slagen.

Heb je faalangst, of iets anders, waardoor je onzeker bent (denk aan AD(H)D, Autisme/ASS, leerproblemen, fysieke beperking etc.) geef dit dan voor de proefles aan. Dan kunnen we samen even kijken, waarover je onzeker bent en hoe we jou het beste naar je rijbewijs kunnen begeleiden. Een voorbeeld van een mogelijke aanpassing is de aanvraag van een faalangst-praktijkexamen. Hiervoor worden dan wel extra kosten in rekening gebracht. Zoals eerder gezegd, vind ik het menselijk aspect een belangrijk onderdeel in mijn vak. Als jij belemmeringen ervaart, of ergens onzeker over bent, wordt dit dan ook ten alle tijden serieus genomen.

Twijfel je of je last hebt van faalangst? Op internet kun je tests vinden die meten of je faalangstig bent. Op www.faalangst.nl vind je een test die meet of je hieraan lijdt en wat je er dan aan kunt doen. Daarnaast kun je er een gratis tool over rijexamenangst downloaden. Een andere test om uit te zoeken of jij faalangstig bent vind je op www.123test.nl.